Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Источна индустриска зона
Универзитетски кампус
Кружен тек

ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Роден 1973 година во Скопје

Семеен човек, сопруга Ирена и синови Петар и Лука

Хоби спорт, фудбал, кошарка,одбојка

ОБРАЗОВАНИЕ

Дипломирал на Машинскиот факултет во 2001 година во Скопје

РАБОТНО ИСКУСТВО

Од 2001 – 2003 година вработен во АД “ ЕСМ” - Скопје на позиција одговорен инженер а подоцна раководител на одделение.

Во периодот од 2003–2005 година е вработен во NDI (National Democratic Institute) на позиција асистент во Собранието на Република Македонија во канцеларијата за комуникација со граѓани. Во тој период активно учествува на голем број обуки, семинари и работилници организирани од страна на NDI, Американската Амбасада, Собранието на Република Македонија, во насока на подобрување на парламентарната демократија

Во 2007 година се вработува во АД „ЕЛЕМ“ – Подружница Енергетика – Скопје, како одговорен инжинер за развој и инвестиции, а подоцна ја извршува функцијата Директор на Подружницата

Во 2005 година е избран за советник во Советот на Општина Гази Баба, а по овластување на градоначалникот до 07.07.2008 ја извршува функцијата заменик Градоначалник. Од 07.07.2008 е избран за Претседател во Советот на Општина Гази Баба.

Од април 2009 година до април 2013 година Градоначалник на Општина Гази Баба

СЕГАШНА ПОЗИЦИЈА

Од април 2013 година, втор мандат Градоначалник на Општина Гази Баба

Член на Управен одбор на ЗЕЛС

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree