Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Источна индустриска зона
Универзитетски кампус
Кружен тек

Јавен повик за учество на форум за стратегија за туризам на ОГБ

ЈАВЕН ПОВИК

ЗА УЧЕСТВО НА ФОРУМ ЗА СТРАТЕГИЈА ЗА ТУРИЗАМ НА ОГБ

 

Во соработка со Факултетот за туризам и бизнис логистика, Универзитет Гоце Делчев, пристапивме кон подготовка на Стратегија за туризам на ОГБ.

Истата ќе ги мапира сите аспекти за развој на туризмот: транзитен, конгресен и саемски, рурален туризам, угостителството и хотелиерството, спортот и рекреацијата, настани и манифестации, културното и историското наследство, и многу други аспекти на туризмот.

Општина Гази Баба, и досега, но и отсега, како носител на стандардот за бизнис пријателска општина, ги вклучува сите заинтересирани страни во нашата локална економија, како креаторите на истата, така и нејзините конзументи, да учествуваат во овој процес на подготовка на стратегијата.

Во таа насока, ве покануваме да испратите ваш претставник, да учествува во процесот на размена на идеи, искуства и предлози кои ќе помогнат во креирање на стратегија за туризам во функција на сите нејзини заинтересирани страни.

Истата ќе се одржи на 15.06.2015г., среда, со почеток во 10:00h, во големата сала за седници на ОГБ. Во прилог и агендата на работната сесија.

Повеќе информации може да добиете на следниот mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , или на телефонскиот број: 02 322 66 55 – Сектор за локален економски развој и информациско – комуникациски развој.

Ви благодариме на учеството и на придонесот во креирањето на соодветна клима и услови за развој на туризмот во општина Гази Баба.

 

АГЕНДА


07.06.2016

Крводарителна акција

 

На 07.06.2016год.(вторник) од 09:00 до 14:00 часот, во просториите на општина Гази Баба во барака бр.8 ( голема сала), ќе се одржи акција за дарување на крв.


06.06.2016

45-та седница на Советот на општина Гази Баба

На 30.05.2016 година (понеделник) со почеток во 12 часот ќе се одржи Четириесет и петтата седница на Советот на Општина Гази Баба, со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

1. Предлог - Заклучок за усвојување на извештајот за остварување на приходите и извршување на расходите на Буџетот на Општина Гази Баба, за периодот јануари - март 2016 година;

2. Предлог - Одлука за престанување на важење на Одлуката за одобрување на финансиско учество на Општина Гази Баба во предлог - проект - "Изработка на главен проект за изградба и реконструкција на секундарна и терциерна каналска мрежа од систем "Скопско Поле" во Општина Гази Баба";

3. Предлог - Програма за дополнување на Програмата за одбележување на значајни настани и истакнати личности со спомен обележја за период од 2013- 2018 година;

4. Предлог - Одлука за подигање на спомен обележје (биста ) на Бобан Ивановиќ; и

5. Предлог - Одлука за подигање на спомен обележје (биста) на Горан Стојменовиќ.

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree