Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Форум за млади на тема малцинства, нови медиуми и разноликост

Форум за млади на тема малцинства, нови медиуми и разноликост03.03.2016

 

Во просториите на хотел Континентал, денес беше отворен младинскиот форум „Претставување на малцинствата во новите медиуми во Централна и Источна Европа" кој е четвртиот и финален форум во рамки на проектот „Младите ја предизвикуваат разноликоста – Претставување на малцинствата во новите медиуми".

 

На самото отворање на форумот воведен збор зема Емилија Ѓурчиновска-Матевска, раководител на секторот за поддршка на градоначалникот на општина Гази Баба, Скопје.

 

Таа ги поздрави учесниците на форумот од име на општината Гази Баба која што е партнер на проектот во рамки на програмата Европа за граѓаните – акција: Мрежа на градови, испрати порака дека мултикултуралноста е важен и неодвоив дел од општината Гази Баба и изрази задоволство што општината е дел од овој проект којшто им овомозможува на младите луѓе платоформа за размена на мислење, ставови, и идеи коишто ја промовираат разноликоста и соживотот помеѓу различните етнички или социјални групи.

 

По отворањето на форумот, следеше соопштување на резулатите од мониторингот на медиуми кои што беше спроведен во рамки на проектот, а потоа следеа конструктивни панел дискусии и дебати.

 

„Повеќе информации за сите четири форуми кои беа организирани во рамки на овој проект се достапни ТУКА.

 

 

 

 

Ανδρικά Nike

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree