Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Форум за стратегија за туризам на ОГБ

 

Во големата сала во општина Гази Баба се одржа форум за стратегија за туризам на општината, кој беше во соработка со Факултетот за туризам и бизнис логистика, Универзитет „Гоце Делчев“.

Учество земаа голем на број на компании од општината – Скопски саем, Сковин, Chauteu Kamnik, Континентал, ТА Весна Турс, ,институции – АППТРМ, град Скопје, Археолошкиот музеј на РМ, кои се со различна дејност, а сепак со голема улога за развојот на туризмот.

На форумот се опфатија сите аспекти за развој на туризмот: транзитен, конгресен и саемски, рурален туризам, угостителство и хотелиерство, спортот и рекреацијата, настани и манифестации, културно и историско наследство како и многу други аспекти на туризмот.

Свое обраќање пред присутните имаа: градоначалникот Тони Трајковски, доц. Д-р Никола Цуцулески и доц. Д-р Дејан Методијески од Факултетот за туризам и бизнис логистика како и раководителот на Секторот за ЛЕР и ИКР во општина Гази Баба, Сашо Трајков.

Целта на форумот е да се направи стратегија преку која подоцна ќе се имплементираат разни проекти кои ќе придонесат за развојот на туризмот во општина Гази Баба.


15.06.2016

Кроссовки Lifestyle

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree