Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Отворено советувалиште за проблеми предизвикани од злоупотреба на алкохол

 

Вo н.Маџари, во објектот на кино Маџари, започна да функционира советувалиште за проблеми предизвикани од злоупотреба на алкохол во соработка со Здружение на клубови на лекувани алкохоличари на Република Македонија.

Целта на советувалиштето е КВАЛИТЕТЕН ЖИВОТ БЕЗ АЛКОХОЛ односно, да се препознае лицето кое злоупотребува алкохол, да се процени дали е потребно лекување, спречување на многубројните и се поголеми ризици по животот и здравјето на целото семејство.

Истовремено ќе се овозможи поддршка и третман на жртви и извршители на семејно насилство поради злоупотреба на алкохол со индивидуално прифаќање, советување и взаемен договор за планирање на потребната помош и третман, преку вклучување во групи за помош и самопомош со цел постигнување на ресоцијализација и контрола на однесувањето.

Советувалиштето ќе биде отворено секој вторник од 17:30 до 19:30 часот каде секој заинтересиран ќе има можност за поразговара со стручно лице за проблемот поврзан со злоупотреба на алкохол.


15.04.2016

Buty, koszulki, spodnie Dziecięce

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree