Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Поделени 99 нови Решенија за легализација

Поделени 99 нови Решенија за легализација


 

Општина Гази Баба со денешните 99, има доделено околу 6.300 решенија за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти на физички и правни лица, од околу 16.000 поднесени барања за легализација од страна на граѓаните.

 

За подобрување на динамиката на решавање на предметите, формирани се повеќе тимови составени од вработени во општината, за постапуваат по барањата за легализација.

 

Градоначалникот Тони Трајковски ги подели решенијата и ја нагласи важноста од навремено добивање на информации за градење, бидејќи новите дивоградби се третираат како кривично дело и секоја информација за постапката за регуларно и целосно спроведување на законот за градење може да се добијат кај вработените во општината.

 


23.03.2016

 

 

 

Nike

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree