Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Проект „С.О.Н.Ц.Е“ во ОУ „Кирил и Методиј“

Проект „С.О.Н.Ц.Е“ во ОУ„ Кирил и Методиј“


 

Во месец февруари во ОУ „Кирил и Методиј“ беше реализиран пилот-проектот „С.О.Н.Ц.Е“ (Самопомош, Образование, Насоки, Цел, Единство), чија примарна цел беше приказ на методи за самопомош и взаемно помагање со цел превенција на природни катастрофи на ниво на училиштата или поконкретно, како природните непогоди да не ескалираат во природни катастрофи.

 

Секундарната цел беше да се проверат потребите на училиштата од ваков вид активности.

 

Пилот-проектот беше имплементиран од страна на Центарот за управување со кризи, со поддршка од страна на Јапонската агенција за меѓународна соработка (JICA).

 

Со самата активност беа опфатени четири училишта од четири општини. Во практичните предавања беа вклучени родители, наставници и учениците од:

 

• второ одделение - тема: Методи за заштита од земјотрес (презентер Даниел Ѓорѓиевски);

 

• трето одделение - тема: Методи за заштита од пожар (презентер Ана Спасиќ);

 

• четврто одделение - тема: Креирање носилка со цел транспорт на повредено лице (презентер Трајче Јовановски)

 


21.03.2016

 

 

 

nike air max 2009 red mahogany wood putty

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree