Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Работилница на тема родова еднаквост

 

Во рамките на проектот „Истражување за состојбата и потребите за унапредување на родовата еднаквост во општина Гази Баба" кој Центар за заедничка основа го имплементира со поддршка на општина Гази Баба се одржа работилница на тема „Основни поими за родовата еднаквост" со членовите на КЕМ и општинската администрација.

На средбата се дискутираше за основните поими и значење на полот и родот, запознавање со родовиот идентитет, родовите улоги, разлики меѓу родова и полова припадност,практични и стратешки родови потреби, како и за пристапот и контрола на моќта во донесувањето одлуки и контрола на семејни ресурси, економски и социјални, и политички ресурси, информации, образование и време.

Родовата неееднаквост претставува општествен проблем во сите области, затоа сите треба да работиме во согледување на пречките преку разговори и вкучување на демократијата во нашето секојдневие.

Исто така беше одржана и работилница на тема Конфликти и трансформација на конфликти, на која низ разговори и практични вежби присутните ја обработија оваа тема, дефиниција на конфликти, видовите на конфликти и начини на справување со истите и влијанието кое го има средината во која живееме во начинот на нашата вклученост и разрешување на конфликтни ситуации.


19.05.2016

Nike

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree