Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Чистење на канали во Гази Баба

 

 

Јавното претпријатие Водостопанство  „Скопско Поле", во изминатиот период вршеше машинско и рачно расчистување на каналите во општина Гази Баба во должина од 8750 метри.

 Во н.м Економија беше расчистен каналот во должина од 300 метри, кај местото викано Шамак-главниот канал(Горна зона)  расчистен беше каналот во должина од 1850м  и во Инџиково дел од каналот со должина од 2200м.

Исто така, се вршеше и машинско чистење на Идризовскиот канал во должина од 370м, а во моментот се работи на расчистување на Инџиковскиот канал, долен дел и каналот кај Дрма.  

Со овие активности се намалува можноста од излевање на атмосферските води и поплавување на земјоделското земјиште, при поголеми врнежи од дожд.

04.08.2017

 

 

Политика на квалитет

Слободен пристап до информации

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree