Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

По 12 - ти пат започнаа училишните спортски лиги

 

Во спортската сала Методија Андонов - Ченто, во н. Маџари, во организација на општина Гази Баба и Сојузот за училишен спорт Гази Баба,по дванаесетипат започнаа училишните спортски лиги 2017/2018. Во рамките на училишните лиги се вклучени спортовите: мал фудбал, кошарка, одбојка, ракомет, пинг понг, атлетика, шах, тенис и крос.

На територија на општина Гази Баба ќе бидат опфатени околу 1500 ученици во овие лиги. Целта е да се мотивираат повеќе ученици да спортуваат , да се рекреираат и да другаруваат.

Градоначалникот Борис Георгиевски го отвори настанот и се обрати пред присутните, при што им посака на сите училишта среќа и успех во натпреварувањата.

-  Вклучувањето на младите во спортот и спортските активности допринесува за изградбата на здрави личности. Само физички активната младина може вистински да го развива својот интелектуален потенцијал и да гради силна волја и јак морален дух.

Спортот и физичките активности се важни за здравјето на младите, што им помага во процесот на совладување на наставните содржини, во напорната работа, во секојдневните предизивици, како и во постигнувањето на успехот на повеќе полиња.

        Се надевам дека од вас ќе произлезат добри спортисти, наши идни репрезентативци и амбасадори на нашата држава, рече на крај на своето обраќање градоначалникот Георгиевски.

14.11.2017 

 

Политика на квалитет

Слободен пристап до информации

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree