Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Создаваме план со коj ќе обезбедиме чист воздух за сите

 

Градоначалникот Борис Георгиевски денес учествуваше на работниот состанок со градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов и градоначалниците од Скопскиот плански регион, на кој се разгледаа актуелните планови за намалување на загадувањето и се поставија насоки за преземање на идни мерки во насока за намалување на загадувањето.

Работната средба беше во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање, на кој се даде осврт на моменталната состојба со воздухот во градот Скопје.

Координацијата меѓу општините и централната власт ќе биде постојана,  со цел заедно секој во делот на своите законски надлежности да даде максимален придонес во решавање на проблемот со загадувањето.

Целта е од следната година граѓаните директно да ги почувствуваат мерките за намалување на загадувањето во општините на градот Скопје.

08.11.2017 

 

Политика на квалитет

Слободен пристап до информации

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree