Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Средба Георгиевски – Цароска: Решавањето на проблемите со капацитетот во градинките ни е заеднички приоритет

 

Градоначалникот  Борис Георгиевски, оствари средба со министерката за труд и социјална политика, Мила Цароска.

На средбата градоначалникот Георгиевски ја запозна министерката Цароска со проблемот кој го има општината со малиот капацитет во детските градинки, како и недостигот од кадар.

-Имаме повеќе од 500 деца кои чекаат на списоците на градинките и  не може да ги запишеме. Овој проблем го наследивме од порано и за да го надминеме истиот, веднаш отпочнавме со подготовка на план и правење на стратегија, за изградба на нови и доградба на веќе постојните градинки, рече градоначалникот Георгиевски.

Градоначалникот Георгиевски и министерката Цароска разговараа и за проектот изградба на нова детска градинка во Стајковци со капацитет за 60 деца, при што договорија оваа детска градинка општината да ја гради заедно и со поддршка на министерството за труд и социјална политика.

- Ние како министерство, но и јас лично како жител на Гази Баба, ќе се заложам за решавањето на овие проблеми во општината, рече министерката Цароска.

Градоначалникот Георгиевски и министерката Цароска разговараа и за можноста за отворање на нов дневен центар за деца со посебни потреби во општина Гази Баба.

18.11.2017 

Политика на квалитет

Слободен пристап до информации

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree