Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Средба со ЕЛЕМ Енергетика

 

Градоначалникот ТониТрајковски организира средба со директорот на АД ЕЛЕМ – подружница Енергетика, Марјан Милошевски и претседателите на заедниците на станари од Хиподром и Триангла, од зградите кои не се приклучени на парно греење.

Целта на средбата беше искористување на топлинската енергија која е инсталирана во овие населби и искористување од страна на граѓаните во зградите кои не се приклучени на истата.

Од страна на општината и АД Елем – подружница Енергетика беше понудена помош во проектирање за изведбата и изградбата на подстаниците и инсталација на заедничката топловодна мрежа во зградите, со што во голема мерка би се подобрило затоплувањето на становите.

Ваквиот начин на затоплување би влијаел на подобрување на еколошката состојба во овие населени места, а со тоа би се намалило и оптеретувањето на електричната мрежа.

25.01.2017

 

Boots

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree