Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Источна индустриска зона
Универзитетски кампус
Кружен тек

Јавен повик

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка и донесување на урбанистички планови


 

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање ("Сл.весник на Република Македонија" број 199/14 и 44/15) општина Гази Баба, Скопје распишува:

 

 

ЈАВЕН ПОВИК

за доставување на иницијативи за изработка и
донесување на урбанистички планови

 

 

Секое заинтересирано правно и физичко лице во тек на јавниот повик може да достави иницијатива за изработка и донесување на урбанистички планови од член 7 став 1 точка 2 алинеа 2, 3 и 4 од Законот за просторно и урбанистичко планирање ("Сл.весник на Република Македонија" број 199/14 и 44/15).

 

Иницијативите можат да се достават во електронска форма преку информациски систем е-урбанизам или во писмена форма.

 

Предмет на иницијативата може да биде донесување на нов урбанистички план или изменување и дополнување на постоечки урбанистички план.

 

Јавниот повик ќе трае од 10.09.2015 година до 10.10.2015 година.

 

ОПШТИНА ГАЗИ БАБА
ГРАДОНАЧАЛНИК
Тони Трајковски

 

 

 

 


09.09.2015

 

 

 

 

nike fashion

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree