Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Донесен Буџетот за 2017 година

 

На 55 – тата седница на Советот на општина Гази Баба, која воедно е и последна во оваа година, членовите на советот ги донесоа Буџетот и Програмите за реализирање на предвидените активности за 2017 година.

Вкупниот Буџет за 2017 година изнесува 1.110.090.000,00 денари, кој во однос на 2016 година е зголемен за 5,4 %.

Основниот Буџет изнесува 650.550.000,00 денари, од кои најголем дел на средства се наменети за капитални инцвестиции во делот на уредување на градежното земјиште, изградба на патна и комунална инфраструктура, капитални инвестиции во делот на образованието , социјалната заштита и заштита на децата, урбанистичкото планирање и носењето на деталните урбанистички планови, подобрување на јавното осветлување , реализација на локалниот еконономски разој и поддршка на проекти од стратегијата за ЛЕР, подобрување на комуналната хигиена и заштита на животната средина, реализација на проекти од програмата за заштита и спасување , подобрување на училишниот спорт, поддршка на спортските здруженија и клубови и негување на културата и културната традиција.


23.12.2016

 

 

 

 

Running Archives

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree