Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Комунална инфраструктура во Хиподром 2

 

Градоначалникот Тони Трајковски заедно со градоначалникот на град Скопје, Коце Трајановс ки беа на увид на продолжување на градежни работи за изградба на патната и комуналната инфраструктура во населбата Хиподром 2.

За овој локалитет беше донесен детален урбанистички план според кој е предвидено изградба на околу 300 нови куќи и 12 згради, од кои досега 75 парцели се продадени.

За нормално функционирање на објектите во населбата во тек е изведба на примарната инфраструктура за водовод од околу 800м, атмосферска канализација од околу 1,2км и фекална канализација од околу 1км.

По изградбата на комуналната инфраструктура ќе следи и асфалтирање и изведба на тротоари на улицата „Никола Киров Мајски" и улица„ 5".

Во првата фаза за изградба на инфраструктура се потрошени 15.000.000,00 денари а за оваа фаза според проектот се предвидени околу 28.500.000,00 денари, од кои 60% се обезбедени од Буџетот на град Скопје а 40% од Буџетот на општина Гази Баба.

Во следниот период ќе се работи и на расчистување на земјиштето во оваа населба, кое се наоѓа во државна сопственост за кое општината ќе направи Објави за отуѓување на државно земјиште, како граѓаните би можеле да си го откупат на лицитација и да започнат со изгрдаба на сопствени домови за живеење.


07.10.2016

 

 

 

 

jordan Release Dates

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree