Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Нови пешачки патеки во Гази Баба

 

Општина Гази Баба изгради нови пешачки патеки во населба Автокоманда, во рамките на УГД Гоце Делчев, кај факултетот за Туризам и бизнис логистика.

Патеките се со површина од 200м2 и просечна ширина од околу 1.60 m, обложени со рабници и посипани со ситна ризла а ЈКП Гази Баба 2007 постави и урбана опрема, клупи и корпи за отпадоци.

Исто така во населбата Автокоманда на улицата Трифун Хаџи Јанев беа изградени и пешачки патеки од павер елементи со површина од 200 m2.

Од Буџетот на општина Гази Баба за пешачките патеки во рамките на УГД Гоце Делчев беа издвоени 191.969,00 денари а за пешачките патеки на улица Трифун Хаџијанев беа издвоени 237.343,00 денари. Фирма изведувач на активностите беше РМК Градба АС Дооел.


13.10.2016

 

 

 

 

Nike

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree