Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Источна индустриска зона
Универзитетски кампус
Кружен тек

Проширување на патот Р-103 и поставување на цевки за пропуст на вода во каналите

Проширување на патот Р 103 и поставување на цевки за пропуст на вода во каналите


 

Во н.м. Идризово кај игралиштето, поставени се цевки во каналот врз кои е поставен тампон, со што е направено проширување на постоечкиот пат и е направен паркинг простор пред игралиштето.

 

Исто така, на Регионалниот пат Р-103 во населените места Јурумлери, Колонија и Идризово, во тек е поставување на цевки во два реда врз кои се поставува тампон и бетонска плоча, со што се градат автобуски стојалишта, на кои наскоро ќе се постават и настрешници.

 

Во н. Инџиково кај урбаната заедница се урна постоечкиот цеваст мост кој беше со мала пропусна моќ и се поставија два реда цевки Ф-1500, со што пропусната моќ е зголемена. Врз цевките е поставен слој од тампон врз кој ќесе постави асфалт.

 

Во најскоро време ќе се направи и проширување на пропустот во н.м. Трубарево после ОУ „Крум Тошев“.

 

Средствата од 1.530.000,00 ден. се издвоени од Буџеот на општината, а работите ги изведува фирмата Анизор.

 


11.03.2015

 

 

 

nike

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree