Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Источна индустриска зона
Универзитетски кампус
Кружен тек

Тарифен број 3

 За користење на просторот пред деловни простории за вршење на дејност од м² дневно од 10,00.

 

Тарифен број 4

 За истакнување на реклами, објави и огласи на јавни места се плаќа такса  и тоа:

 

  • до седум дена – 600,00
  • до 30 дена – 1000,00
  • до една година – 1.200,00

 

 Тарифен број 6

 За поставување на витрини за изложување на стоки надвор од деловните простории се плаќа такса годишно и тоа:

 

  • - за физички лица кои вршат дејност – 1.000,00
  • - за правните лица од областа на производството, прометот и услугите – 2.000,00

 

Тарифен број 7

За користењето на плоштадите и друг простор во градовите и другите населени места со цел за изложување на предмети, приредување изложби и забавни приредби за вршење на дејност, се плаќа такса за заземена површина од м2 дневно 5,00

Тарифен број 8

 За користење на просторот за паркирање на моторни возила, паркирање на патнички возила на јавни паркиралишта:

 

  • дневно - 22,00
  • по саат - 15,00
  • паркирање на товарни моторни возила и автобуси, дневно - 75,00
  • паркирање -на приколки, дневно – 35,00 / Мај 2006 „Службен Гласник на Општина Гази Баба“ број 3 / страна 11

 

Тарифен број 10

За користење и одржување на јавно осветлување се плаќа комунална такса според типот на потрошувачка, и тоа:

- 0,4 KV (домаќинства) po 25 KW/h;

- 0,4 KV (објекти на трговски друштва и занаетчии) po 50 KW/h;

- 10 KV po 100 KW/h;

- 35 KV po 150 KW/h; и

- 110 KV po 300 KW/h;

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - вторник и петок: 08:30-11:30
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree