Companies in MGB Business info centar | Invest in mgb  | Стратегии, Програми, Проекти

Прогласени победниците во училишните спортски лиги

 

Градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски, претставници од општината, директори на основните училишта, наставници, истакнати спортисти и спортски работници  присуствуваа на заокружувањето на спортските активности во спортската сала „Методија Андонов - Ченто“ во н.Маџари, во рамките на училишните спортски лиги, кои се организирани од Општинскиот сојуз на училишен спорт на Гази Баба, a поддржани од општина Гази Баба.

Градоначалникот Трајковски се обрати пред присутните, ги поздрави младите и успешни учесници и им посака и во иднина да продолжат да бидат истрајни во желбата да бидат спортисти и да бидат уште поуспешни.

Познати личности од областа на спортот беа дел од овој настан и тие заедно со градоначалникот и претставниците од општината како и директорите на основните училишта се вклучија во  доделувањето на пехарите, медалите и благодарниците на најдобрите.

Во сите дисциплини во училишните спортски лиги учествуваа повеќе од 1300 ученици.

Најдобрите кои добија пехари, дипломи и медали се:

ФУТСАЛ – МАШКИ ПРВО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА ООУ НАУМ НАУМОВСКИ БОРЧЕ, ВТОРО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА  ООУ 25 МАЈ, ТРЕТО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА  ООУ ВЕРА ЈОЦИЌ

- ЗА НАЈДОБАР ИГРАЧ ВО ФУТСАЛ МАШКИ Е ПРОГЛАСЕН  -АНДРЕЈ ГАШТАРОВ ОД ООУ НАУМ НАУМОВСКИ - БОРЧЕ ,  ЗА НАЈДОБАР СТРЕЛЕЦ ВО ЛИГАТА ФУТСАЛ МАШКИ Е ПРОГЛАСЕН МАРИО ИЛИЕВСКИ ОД ООУ НАУМ НАУМОВСКИ - БОРЧЕ , ЗА НАЈДОБАР ГОЛМАН ВО ЛИГАТА ФУТСАЛ МАШКИ Е ПРОГЛАСЕН, МАРКО КОСТОВСКИ ОД ООУ НАУМ НАУМОВСКИ - БОРЧЕ .

 

КОШАРКА – МАШКИ ТРЕТО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА  ООУ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ, ВТОРО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА ООУ ВЕРА ЈОЦИЌ, ПРВО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА   ООУ НАУМ НАУМОВСКИ - БОРЧЕ

- ЗА НАЈДОБАР ИГРАЧ ВО КОШАРКА МАШКИ Е ПРОГЛАСЕН  ЛЕОН БОЖИНОВСКИ ОД ООУ НАУМ НАУМОВСКИ БОРЧЕ, ЗА НАЈДОБАР СТРЕЛЕЦ ВО ЛИГАТА КОШАРКА МАШКИ Е ПРОГЛАСЕН ЛУКА  АТАНАСОВСКИ ОД ООУ ВЕРА ЈОЦИЌ.

 

ОДБОЈКА – ЖЕНСКИ, ТРЕТО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА  ООУ СТИВ НАУМОВ, ВТОРО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА ООУ КИРИЛ И МЕТОДИЈ 1 , ПРВО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА   ООУ ВЕРА ЈОЦИЌ

- ЗА НАЈДОБАР ИГРАЧ ВО ОДБОЈКА ЖЕНСКИ Е ПРОГЛАСЕНА ВИКТОРИЈА РАДЕВСКА ОД  ООУ ВЕРА ЈОЦИЌ

ФУТСАЛ ЖЕНСКИ  ТРЕТО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА   ООУ КРУМ ТОШЕВ, ВТОРО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА  ООУ ЊЕГОШ, ПРВО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА     ООУ НАУМ НАУМОВСКИ – БОРЧЕ, ЗА НАЈДОБАР ИГРАЧ ВО ФУТСАЛ ЖЕНСКИ Е ПРОГЛАСЕНА МИЛА ЃОРЃИЕВСКА ОД ООУ НАУМ НАУМОВСКИ – БОРЧЕ.

 

КОШАРКА – ЖЕНСКИ ТРЕТО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА  ООУ СТИВ НАУМОВ, ВТОРО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА ООУ НАУМ НАУМОВСКИ – БОРЧЕ, ПРВО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА   ООУ ДАНЕ КРАПЧЕВ.

- ЗА НАЈДОБАР ИГРАЧ ВО КОШАРКА ЖЕНСКИ Е ПРОГЛАСЕНА САРА МАКСИМОВСКА ОД ООУ ДАНЕ КРАПЧЕВ.

 

РАКОМЕТ – ЖЕНСКИ ТРЕТО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА  ООУ НАУМ НАУМОВСКИ – БОРЧЕ, ВТОРО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА ООУ ДАНЕ КРАПЧЕВ, ПРВО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА   ООУ СТИВ НАУМОВ, ЗА НАЈДОБАР ИГРАЧ ВО РАКОМЕТ ЖЕНСКИ Е ПРОГЛАСЕНА СИМОНА ВАСИЛЕВСКА ОД ООУ СТИВ НАУМОВ.

 

ВО СПОРТСКИТЕ ИГРИ „КОШАРКАТА МОЈА ИГРА“ ТРЕТО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА  ООУ КРСТЕ МИСИРКОВ, ВТОРО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА ООУ ВЕРА ЈОЦИЌ , ПРВО МЕСТО ОСВОИ ЕКИПАТА НА   ООУ НАУМ НАУМОВСКИ – БОРЧЕ.

 

НАЈДОБРИ ПИНПОНГАРИ СЕ - ПРВО МЕСТО ХАРИС ТОФИЛОВИЌ    ООУ СТИВ НАУМОВ, ВТОРО МЕСТО АСИП АЗИРОВИЌ  ООУ ДАНЕ КРАПЧЕВ , ТРЕТО МЕСТО ЛУКА АТАНАСОВСКИ   ООУ ВЕРА ЈОЦИЌ .

НАЈДОБРИ ПИНПОНГАРКИ СЕ- ПРВО МЕСТО БОЈАНА МИХАЈЛОВСКА  ООУ ВЕРА ЈОЦИЌ, ВТОРО МЕСТО СУАДА ИМЕРИ    ООУ КИРИЛ И МЕТОДИЈ 2, ТРЕТО МЕСТО ВИКТОРИЈА ТОДОРОВСКА   ООУ НАУМ ОХРИДСКИ.

 

НАЈДОБРИ ТЕНИСЕРИ СЕ: ПРВО МЕСТО ЛУКА ШУЛАНКОВСКИ     ООУ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ, ВТОРО МЕСТО НЕНАД ДЕНКОВСКИ ООУ НАУМ НАУМОВСКИ – БОРЧЕ, ТРЕТО МЕСТО СТЕФАН БЛАЖЕВСКИ  ООУ НАУМ ОХРИДСКИ.

 

НАЈДОБРИ ТЕНИСЕРКИ СЕ: ПРВО МЕСТО ЛУНА АВРАМОВСКА    ООУ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ, ВТОРО МЕСТО ЕВА ВЕЛКОВСКА  ООУ НАУМ НАУМОВСКИ - БОРЧЕ , ТРЕТО МЕСТО ФИОНА ХРИСТОВСКА     ООУ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ.

 

НАЈДОБРИТЕ ШАХИСТИ СЕ:

ПЛАСМАН НА ЕКИПИТЕ ВО ШАХ ОД  I-V ОДДЕЛЕНИЕ - МАШКИ

ПРВО МЕСТО ЃОРЃИ ЦВЕТКОВСКИ   ООУ СТИВ НАУМОВ, ВТОРО МЕСТО ДАМЈАН ТРАЈКОВИЌ       ООУ НАУМ НАУМОВСКИ – БОРЧЕ, ТРЕТО МЕСТО СТЕФАН ЌОСЕВ   ООУ СТИВ НАУМОВ, ТРЕТО МЕСТО ДАВИД КИТАНОВСКИ  ООУ ВЕРА ЈОЦИЌ.

ПЛАСМАН НА ЕКИПИТЕ ВО ШАХ ОД  I-V ОДДЕЛЕНИЕ - ЖЕНСКИ

ПРВО МЕСТО САРА ПЕТКОВСКА  ООУ НАУМ НАУМОВСКИ – БОРЧЕ, ВТОРО МЕСТО ЈОВАНА СПАСОВСКА  ООУ КРУМ ТОШЕВ, ТРЕТО МЕСТО САРА МАРКОВСКА  ООУ НАУМ НАУМОВСКИ – БОРЧЕ.

 

ПЛАСМАН НА ЕКИПИТЕ ВО ШАХ ОД  VI-IX  ОДДЕЛЕНИЕ - МАШКИ

ПРВО МЕСТО МИХАИЛ ЈОВАНОВ    ООУ СТИВ НАУМОВ, ВТОРО МЕСТО КРИСТИЈАН ВЕЛКОВСКИ  ООУ ДАНЕ КРАПЧЕВ, ТРЕТО МЕСТО АНДРЕЈ ВЕЛЈАНОВСКИ  ООУ СТИВ НАУМОВ.

ПЛАСМАН НА ЕКИПИТЕ ВО ШАХ ОД  VI-IX  ОДДЕЛЕНИЕ – ЖЕНСКИ ПРВО МЕСТО ТАМАРА БОГОЕВСКА           ООУ НАУМ НАУМОВСКИ – БОРЧЕ, ВТОРО МЕСТО АНАСТАСИЈА БОГОЕВСКАООУ НАУМ НАУМОВСКИ – БОРЧЕ, ТРЕТО МЕСТО ИВАНА КИМОВСКА  ООУ КРУМ ТОШЕВ.

АТЛЕТИЧАРИ И АТЛЕТИЧАРКИ НА:

100 м женски

I место Анастасија Караџа -    14.26            ООУ Н. Н. - Борче

II место Јасмина Блажевска - 14.77            ООУ Вера Јоциќ

III место Ивана Јосифовска - 14.88             ООУ Стив Наумов

100 м машки

                      I место Марио Илиевски - 13.11                 ООУ Н. Н. - Борче

                      II место Исен Амеровски - 13.23                 ООУ Дане Крапчев

                      III место Стефан Блажевски - 13.35           ООУ Наум Охридски

300 м женски

I место Анастасија Караџа - 50.19             ООУ Н. Н. - Борче

II место Анамарија Захировска - 52.66     ООУ Кирил и Методиј 1

III место Ивана Јосифовска - 53.08           ООУ Стив Наумов

300 м машки

I место Марио Илиевски - 42.54                ООУ Н. Н. - Борче

II место Влатко Легруевски - 44.93           ООУ Стив Наумов

III место Емер Садкевски - 46.77               ООУ Крум Тошев

600 м женски

I место Мартина Димевска - 2.22.83                 ООУ Крум Тошев

II место Николина Ѓорѓиевска  - 2.25.65         ООУ Наум Охридски

III место Симона Ќосева - 2.38.06                     ООУ Стив Наумов

800 м машки

I место Андреј Василев - 2.29.38                  ООУ Вера Јоциќ

II место Керим Бислимов - 2.42.37              ООУ Дане Крапчев

III место Стефан Божиновски - 2.48.29      ООУ Наум Охридски

Скок во далечина - женски

I место Ева Илиевска - 4м.30см                 ООУ Н. Н. - Борче

II место Ана Стојковска- 4м.09см             ООУ Н. Н. - Борче

III место Самра Раловиќ- 3м.95см            ООУ Дане Крапчев

Скок во далечина - машки

I место Стефан Блажевски - 5м.24см        ООУ Наум Охридски

II место Матеј Саздов - 5м.00см                 ООУ Крсте Мисирков

III место Леон Божиновски - 4м.96см       ООУ Н. Н. – Борче

Скок во височина - женски

I место Ева Илиевска - 1м.40см              ООУ Н. Н. - Борче

II место Ива Илиевска - 1м.25см            ООУ Н. Н. - Борче

III место Ивана Кимовска - 1м.10см      ООУ Крум Тошев

Скок во височина - машки

I место Асип Асировиќ - 1м.50см             ООУ Дане Крапчев

II место Петар Прелиќ - 1м.40см              ООУ Крсте Мисирков

III место Стефан Мајсторов - 1м.40см    ООУ Н. Н. - Борче

 III место Елдан Грмиќ - 1м.40см             ООУ Стив Наумов

Фрлање ѓуле 3кг - женски

I место Сара Максимовска - 7м.69см      ООУ Дане Крапчев

II место Тамара Николова - 7м.10см        ООУ Крум Тошев

III место Маја Петровска - 6м.19см  ООУ Вера Јоциќ 

Фрлање ѓуле 4кг - машки

I место Давор Атанасовски - 11м.46см            ООУ Крсте Мисирков

II место Иван Варелов - 9м.49см                      ООУ Крсте Мисирков

III место Христијан Стефковски - 8м.77см    ООУ Наум Охридски 

НАЈДОБРИТЕ ШТАФЕТИ 4X100

Штафета 4X100м - женски

I место ООУ Н. Н. - Борче – 1м.00.48

II место ООУ Дане Крапчев - 1м.03.09

III место ООУ Вера Јоциќ - 1м.06.06

  Штафета 4X100м - машки

I место ООУ Крсте Мисирков - 52.01

II место ООУ Наум Наумовски - Борче - 52.78

III место ООУ Вера Јоциќ - 53.73

Претседателот на Општинскиот сојуз на училишен спорт на Гази Баба Дејан Боневски додели плакета на г-ѓа Зора Јовановска и г-дин Љубчо Дејановски во знак на благодарност за голем придонес, разој и ангажман во училишниот спорт.

30.05.2017

 

 

Ανδρικά Nike

Политика на квалитет

Ревизорски извештај

Слободен пристап до информации

 

  Работно време: 08:00-16:00
  Приемно време - четврток: 12:00
  +389 2 322 66 55
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  Архимедова 2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree